Get Sick Soon

Samma visa som igår, mådde generellt sett lite bättre men duktigt dåligt ett par gånger. Jackie lagade soppa och jag fick i mig lite att äta och säkert en liter Cola på det, så det hjälpte mig att känna mig lite piggare. Vi kollade på film tillsammans och tog det lugnt i största allmänhet.
Jag tycker att Kit har hanterat hela mensgrejen väldigt bra, förutom att han varit snäll och omtänksam så flippade han heller inte ut, även om han såklart tyckte synd om mig.
Det har varit så skönt att slippa vara ensam, antigen Kit eller Jackie har varit med mig hela tiden och det hjälper verkligen.
När det blev kväll frågade jag Jackie om vi kunde köra en sväng och hon körde mig hela vägen till Haleiwa och tillbaka och vi bara satt där och lyssnade på musik och jag njöt med hela själen av att få komma ut och få se nattljusen virvla förbi, bara ta en paus från att vara sjuk och instängd
Men nu borde det vända, och bara bli bättre, snart är det över

Änglar

Mens igen...
Kit var i Honolulu hela dagen igår, men finaste Jackie kom över och hade med sig sorbet, cola, kakor, och modetidningar och jag vet inte allt och skämde bort mig like nobody's business. Vi kollade på Hipp Hipp och hon gnuggade min rygg när jag hade ont och framförallt slapp jag att vara ensam.
Sen kom Kit över på kvällen och jag mådde tillräckligt bra för att vi alla skulle kunna sitta runt bordet och spela kort, och även om jag var lite smått yr och skakig kände jag mig hyffsat stark.
När Jackie gick hem hade jag och Kit ett långt snack om saker eftersom jag var besviken på honom för att han hade lovat att han skulle vara hos mig hela fredagen men sen inte dykt upp förens till kvällen. När vi hade rett ut allt kändes det bättre och vi låg och höll om varandra tills jag var trött nog att gå och lägga mig.
Det har varit en under omständigheterna bra mens trotts att jag haft duktigt ont vid ett par tillfällen. Jag är så himla glad att jag har Jackie, hon är verkligen en ängel, alltid, men särskilt igår!

Svart bälte i virkning

Mitt senaste virkprojekt har bestått av en väska. Det tog väll en vecka eller så men nu är jag klar och jag har blivit en riktig hejare på stolpmaskor!

Lugnet och poesin

Helgen har lunkat på i maklig takt. Ännu har inte stressen fått grepp om mig, det är ett tag kvar tills mina finals måste vara klara. Nästa helg ska jag bli av med mensen, sen, när jag mår bättre igen, då kan jag ta itu med det där andra. Än finns det tid.  Jag har lekt med Jackie och med Kit och jag har virkat och sänt längtansfulla blickar mot yoga-mattan och gitarren men ändå liksom inte orkat. Faktum är att jag knappt gjort något, mest kollat på filmer och legat som en säck potatis på soffan hos mig eller Kit, det är väll värmen. Jag hänger knappt med, ena sekunden är det ösregn eller så kallt och blåsigt att jag måste ha fyra lager kläder på mig för att inte dö, och sen skållar plötsligt solen och vinden mojnar så att det blir så varmt att det enda man orkar är att ligga vid fläkten som bara cirkulerar den unket varmfuktiga luften….

Och så ett litet smakprov från mina senaste poetry cravings. (den här dikten är skriven av Judy Grahn)

 

Her words pour out as if her throat were a broken

artery and her mind were cut-glass, carelessly handled.

You imagine her in a huge velvet hat with great

dangling black feathers,

but she shaves her head instead

and goes for three-day midnight walks.

Sometimes she goes down to the dock and dances

off the end of it, simply to prove her belief

that people who cannot walk on water

are phonies, or dead.

When she is cruel, she is very, very

cool and when she is kind she is lavish.

Fisherman think perhaps she's a fish, but they're all

fools. She figured out that the only way

to keep from being frozen was to

stay in motion, and long ago converted

most of her flesh into liquid. Now when she

smells danger, she spills herself all over,

like gasoline, and lights it.

She leaves the taste of salt and iron

under your tongue, but you don't mind.

The common woman is as common

as the reddest wine


Seriösa perspektiv

För två dagar sen satt jag utanför biblioteket i två timmar och blev serverad en rejäl dos ödmjukhet.

Det började med att Appalonie bad mig att hjälpa henne förbereda sig för ett föredrag hon skulle hålla under årets ”One Week” Hon kommer från Burundi och hade blivit ombedd att dela med sig av sina tankar om krig och om fred.

När hon började berätta sin historia var jag helt oförberedd på vad som skulle följa. Burundi ligger nära Rwanda och de folkmord som inträffade där, inträffade i en mindra skala i Burundi, där bland annat 300 000 människor dog på en enda dag, vilket jag för det första inte hade någon aning om, men det verkligt kraftfulla var det som hon berättade sen. Efter att ha lärt mig om landets historia frågade jag vad kriget inneburit för henne. Appalonie är Tutsi, och berättade om hur mycket våld som fortfarande inträffar mellan de två stammarna och om hur hon blivit misshandlad av Hutus förut, trotts att de inte ens visste vem hon var. Hon berättade det på ett förtröstansfullt vis, berättade om hur hennes mamma alltid lärt henne att alla människor är lika värda, hon pratade mycket om hur det inte finns offer och förövare i konflikten utan att alla är offer och alla förövare, och om hur alla vill ha fred. Men alla är rädda.

När jag frågade om hon hade bilder av sin familj visade hon en bild på hennes syster med tre små barn. ”Min syster och hennes man dog båda av aids för ett par år sen” förklarade hon lugnt. ”Deras yngsta dotter har aids, hon är femton år nu” sa hon och pekade på en liten leende flicka. Hon berättade om hur hon skickar halva sin lön hem så att hennes syskonbarn kan gå till skolan och för att hennes yngsta systerdotter ska kunna ha det så bekvämt som möjligt, men att hon kan dö när som helst. Jag bara satt där med tårarna rinnande, och hon fortsatte att berätta, om hennes andra syster som bor i ett flyktingläger, om hur hon och hennes familj blivit dödshotad på grund av laddispyter, och hur människor försökt döda henne förut, men mest av allt pratade hon om tacksamhet. Hon pratade om hur hon hjälpt sin brorson att få en utbildning och hur han nu kan hjälpa henne att hjälpa familjen, och hon pratade mycket om hur tacksam hon är över att gå till BYUH, och jag skämdes så för hur dålig min attityd är, och jag kände hur alla mina problem gradvis tedde sig mer och mer patetiska, men samtidigt kände även jag mig djupt tacksam. Det var stunder som den som jag brukade älska i början av min tid här, möjligheten att få lära mig saker från andra elever från hela världen. Det är en unik möjlighet, och trotts att det gjorde ont i hela hjärtat att höra hennes historia lämnade den mig trotts allt i slutändan med en övervägande positiv känsla, jag kände mig inspirerad snarare än deprimerad…


I love the smell of feminism in the morning

"For every woman who is tired of acting weak when she knows she is strong, there is a man who is tired of appearing strong when he feels vulnerable.

For every woman who is tired of acting dumb, there is a man who is burdened with the constant expectation of "knowing everything."

For every woman who is tired of being called "an emotional female," there is a man who is denied the right to weep and to be gentle.

For every woman who is called unfeminine when she competes, there is a man for whom competition is the only way to prove his masculinity.

For every woman who is tired of being a sex object, there is a man who must worry about his potency.

For every woman who feels "tied down" by her children, there is a man who is denied the full pleasures of shared parenthood.

For every woman who is denied meaningful employment or equal pay, there is a man who must bear full financial responsibility for another human being.

For every woman who was not taught the intricacies of an automobile, there is a man who was not taught the satisfactions of cooking.

For every woman who takes a step toward her own liberation, there is a man who finds the way to freedom has been made a little easier."

Nancy R. Smith


Wherever I lay my hat....

Det har stormat och haft sig igen, varit kallt och blåsigt med ösregn från ingenstans i tid och otid, det känns som en svensk senhöst... Jag hoppas att det klarnar upp snart eftersom jag är trött på att gå runt med fyra lager kläder så snart solen gått ner.
Det är svårt att fatta att jag ska hem, och det är blandade känslor. Jag hade inte fixat ett år här igen, hade jag stannat så hade jag hittat en lägenhet i China Town och jobbat svart i någon bar, för jag orkar inte Laie....
Men jag har Kit här nu, och därför finns det något som håller mig kvar.
Även om jordgubbarna är mogna när jag kommer hem, även om magnoliorna vid universitetshuset blommar, även om mamma bakat bröd, så kommer han att vara en motpol, något som drar i mig, något som gör att jag inte är helt och hållet hemma. Det finns en hel del saker här som kommer vara svåra att släppa taget om, även om det bara rör sig om några månader och det kommer att vara jobbigt att komma hem till Mattis tomma rum och tysta gitarrer... samtidigt ska det bli så skönt att komma hem, så oerhört skönt.
Det går inte en dag utan att jag saknar er, bara så att ni vet det!

Mest trams

Veckans låt-som-jag-vill-lära-mig-på-gitarr:
Not a Pretty Girl - Ani DiFranco
Idag fick jag höra att primärsången mormons boks berättelser har ond musik... folk här slutar nog aldrig att förvåna mig.
Jag började på en ny dagbok idag vilket kan passa eftersom det känns som att jag närmar mig någon sorts monumentalt vägskäl... jag kan inte sätta fingret på vad det är, men något bara hänger i luften, en känsla av att någonting kommer att hända som på något vis kommer att förändra mitt liv på ett betydande plan. Trotts att jag inte vet vad så är så känns det oerhört verkligt. Fast vem vet, det behöver ju inte vara något dåligt, och i vilket fall som helst tjänar det ingenting till att gå runt i grubblerier. "var dag har nog av sin egen plåga"
och det finns annat att tänka på, som t.e.x det faktum att Jackie introducerat mig till Ben & Jerry's "creme brule" glass som är svaret på alla mina hormonella sötsug...

Disk

Efter att ha diskat i 45 minuter eftersom jag fick nog av berget i diskhon kunde jag inte motstå att sätta upp en liten lapp i köket

Ala Moana


Mjölk, flingor och jordgubbar

Shea är hemma!

Han skrev på min vägg på facebook och jag blev så glad att jag knappt kunde sitta stilla men det var när jag hörde hans röstmeddelande i mitt mobilsvar som jag verkligen insåg hur mycket jag saknat honom! Underbara, underbara Shea. Visserligen är han fortfarande inte här men bara det att veta att jag kan ringa och prata med honom! *lycka*

Igår följde jag med Jackie och hennes roommates till Honolulu. Vi åt kinamat och kollade i affärer men det enda jag egentligen köpte var lite garn på Wallmart. Jag håller på att virka ett par tofflor men beskrivningen är på grekiska så det lär ta ett tag för mig att klura ut hur jag ska bära mig åt

http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=118&d_id=9&lang=se

Jackie hade hittat en fantastisk bok med gitarrackord på Borders och jag försökte lägga vantarna på en också men dem var slut. Jag hade behövt en för det är så frustrerande att försöka hitta dem online… och jag hade behövt Mattis hjälp att ta ut ackorden till ett par låtar men det är väll lika bra att jag vänjer mig vid att han inte kommer att kunna vara till hjälp mer på ett bra tag… suck

Tröttheten sitter kvar, särskilt i ryggen, men jag blev på bättre humör igår och imorse gick jag upp lite tidigare så att jag han duscha och äta en tallrik med mjölk, flingor och jordgubbar och det känns som att jag fick en bra start på dagen


Det kallas tvivel

Eftersom bland annat Al har varit inne och läst bloggen har jag känt att jag måste tänka så himla mycket på vad jag skriver att det helt enkelt inte varit roligt men nu tänker jag bli duktig på att uppdatera er igen.

Det känns som att jag vill sammanfatta allt som hänt sen sist men det är lika bra att bara dyka in…

Jaha, helgen var skön, det blev en underbar shoppingdag med Jackie och trotts att jag och Kit inte gick på våran djurparksdejt denna helgen heller fick vi lite mer tid för varandra och jag trivs med vad vi har.

Jag kan känna tvivlen smyga sig på. Är vi för olika? Hans ovilja att prata om något som har med känslor att göra är lite oroande, och i ärlighetens namn kan jag känna att han kanske inte är den mest intellektuellt stimulerande människan i mitt liv. Han är visserligen smart, men han är siffersmart…. Han är inte intresserad av samma saker som mig och kan inget om de sakerna och ibland är det tröttsamt att förklara så mycket.

Men allt det där är lyxproblem… och det är fortfarande för nytt för att jag ska kunna utvärdera vad vi har.

Igår var ingen vidare dag. Jag hade mardrömmar söndag natt och sov bara tre, fyra timmar. Dessutom var jag precis i slutet av min p-piller karta och hade världens PMS. Jag gick till jobbet men sen gick jag raka vägen hem.

Jag tänkte bara skippa två klasser men skippade fyra, så mycket har jag inte skolkat sen gymnasiet… men jag orkade bara inte. Jag orkade inte vara runt människor, orkade inte titta på eller prata med någon. Jag gick och la mig, men kunde först inte sova utan låg bara i mitt varma rum i två tre timmar tills jag däckade av hettan… fyrtio minuter senare var jag vaken igen, men torr mun och värkande bultande huvud…. Jag gjorde en massa läxor, så något produktivt åstadkom jag iaf… men det var verkligen inte min dag, jag var inte upprörd, bara apatisk och ledsen.

Men ibland har man väll såna dagar också.


RSS 2.0